Dansk hvalpeskole lanceres efter rekordhundeår

Profilbillede
dato

I løbet af 2020 blev mere end 67.000 nye hunde registreret i Danmark, hvilket er det største antal nyregistreringer i over 10 år.

Hos AniCura, der er en af Europas største grupper af dyrehospitaler, forventer man, at lige så mange danskere vil anskaffe sig en hund i 2021, og derfor har AniCura lanceret en ny digital tjeneste, der skal klæde nye ejere på til tilværelsen med hund.

Hvornår skal min hundehvalp vaccineres, hvad skal der ske med mælketænderne, hvor meget motion skal hvalpen have, og hvilken foder egner sig bedst til denne race? Det er blot nogle af de spørgsmål, som rekordmange danskere stiller sig selv netop nu.

I 2020 blev det største antal danskere siden 2009 nemlig ejere af en hund, og det er for mange en helt ny tilværelse, man tager hul på.

Derfor har AniCura Danmark, som er en af Europas største grupper af dyrehospitaler, netop lanceret en digital hvalpeskole, der skal hjælpe hundeejerne godt på vej det første år.

"De rekordmange nye hunde i Danmark betyder, at vi møder flere nye hundeejere på vores klinikker, som kommer ind med mange spørgsmål om både stort og småt. Det er et stort ansvar, der følger med, når familien anskaffer sig en hund, og derfor har vi lanceret AniCura Hvalpeskole, som er en gratis tjeneste, der via mail giver hundeejere relevant information tilpasset hundens alder og udvikling med info fra dyrlægen, træningsguides, gode råd og meget mere," forklarer Sanne Ross, der er chefdyrlæge hos AniCura Danmark.

I 2020 blev hele 67.233 nye hunde registreret i Dansk Hunderegister, hvilket er det højeste antal siden 2009, hvor man begyndte at føre statistik over antallet af nye hunde. Til sammenligning blev der i 2018 registreret 59.239 nye hunde i Danmark, og der blev således registreret 13,5 procent flere hunde sidste år.


Foto: Oversigt over registreringer af hunde i Dansk Hunderegister.

Forventer samme tendens i 2021
Selvom der var tale om et rekordantal nye hundeejere sidste år, spår AniCura, at også 2021 vil blive et år med et stort antal hunderegistreringer i Danmark.

"Der er ingen tvivl om, at coronanedlukningen sidste år med hjemmearbejde og færre aftaler i kalenderen betød, at mange fandt ekstra tid til en hverdag med et firbenet familiemedlem. Eftersom hjemmearbejde og nedlukning er fortsat ind i 2021, forventer vi også, at rigtig mange danskere i år vil anskaffe sig en hund," siger Sanne Ross og fortsætter:

"At købe hund indebærer en stor glæde men et endnu større ansvar og antal beslutninger. Alene under hundens første leveår sker der rigtig meget med både hvalpens udvikling og vækst. Hunden skal have de rigtige vaccinationer, den skal gerne tabe sine mælketænder, og samtidig spiller hunderacen en væsentlig rolle for, hvad man skal være opmærksom på. Det kan derfor være svært at holde styr på det hele, men forhåbentligt kan AniCura Hvalpeskole hjælpe ejerne godt på vej."

Det er gratis at tilmelde sig AniCura Hvalpeskole, der via jævnlige e-mails klæder nye hundeejere på til at håndtere alt fra foder til hundetræning og følger hundens udvikling det første år.

Når man tilmelder sig, angiver man bl.a. hvalpens alder, så man kan få tilpasset information, ligesom ejerne kan få information om, hvad man bør være opmærksom på i forhold til forskellige hunderacer.

Læs mere om AniCura Hvalpeskole på deres hjemmeside.

Kilde: AniCura