Find mening med livet: Foredrag om ny hjerneforskning

dato

Oplev et spændende foredrag om, hvordan ny hjerneforskning kan hjælpe os med at finde mening med livet. Tirsdag den 25. marts 2025 kl. 19:00 streames foredraget live fra Aarhus Universitet til Kom-Bi i Hornslet. Arrangementet er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab" og er støttet af Carlsbergfondet.

Hvordan finder vi egentlig mening med livet? Ny hjerneforskning viser, at elementer som natur, sociale relationer, musik og mad kan føre til en cyklus af begær og nydelse, der kan forbedre vores livskvalitet og give meningsfylde.

Foredraget vil afdække, hvordan musik, meditation og endda psykedeliske stoffer påvirker hjernen og kan føre til forventningsglæde og meningsfylde. Disse oplevelser kan i flygtige øjeblikke give nydelse, men på længere sigt fylde vores tilværelse med formål og retning.

Ny indsigt fra forskningen

Du vil få indsigt i de nyeste forskningsresultater fra computermodellering af hjerneskanninger, der måler aktivitet i levende menneskehjerner. Dette hjælper med at forstå, hvilken betydning nydelser som natur, mad, babyer, musik, meditation og psykedeliske stoffer har for vores livskvalitet.

Foredraget vil også belyse, hvordan cyklussen af begær og nydelse kan bryde sammen i lidelser som depression, kronisk smerte og PTSD.

Arrangementet er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab" organiseret af Aarhus Universitet i samarbejde med værter i flere byer. Det er støttet af Carlsbergfondet og tilbyder en unik mulighed for at få indblik i, hvordan tværfaglig hjerneforskning kan forbedre vores liv.

For mere information om foredraget, billeder og eventuel pladsreservation, kan du besøge denne side.

Praktisk information
Dato: Tirsdag 25. marts 2025
Tid: Kl. 19:00
Sted: Kom-Bi, Nyvej 3, 8543 Hornslet
Entré: Fri entré
Læs mere om foredraget og tilmeld dig nyhedsbrevet for bonusmateriale og kommende foredrag via dette link.



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut