Nyt fra Hornslet i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Hornslet er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør ved Retten i Aarhus kl. 12.00

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 12.00 en 18-årig mand i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. Han er bl.a. sigtet for narkokørsel efter en alvorlig færdselsulykke, der fandt sted torsdag aften omkring kl. 17.50 i krydset mellem Oddervej og Hestehavevej i Højbjerg. 

Ifølge sigtelsen kørte den 18-årige mand ind i en 26-årig kvinde, da hun var i færd med at krydse vejen via fodgængerfeltet. Kvinden fik så alvorlige skader, at hun efterfølgende blev indlagt på hospitalet i kritisk tilstand. 

I den 18-åriges bil fandt politiet flere pakker tramadolpiller, og da betjentene mistænkte, at bilisten kunne være påvirket af narkotika, blev han anholdt og sigtet for narkokørsel.

Han fik i den forbindelse også taget en blodprøve, der nu skal vise, om han havde stoffer i blodet under kørslen.

En bilinspektør foretog undersøgelser på ulykkesstedet og skal nu forsøge at klarlægge de nærmere omstændigheder i forbindelse med selve ulykken.

Den 26-årige kvindes pårørende er underrettet. 

**

 

Rolig aften i Bispehaven – politiet fortsat opmærksomme

Østjyllands Politi havde på baggrund af onsdagens uroligheder i Bispehaven også torsdag et særligt fokus på bydelen i det vestlige Aarhus, hvor der var synligt politi til stede gennem det meste af aftenen og natten. 

Alt forløb dog roligt, og politiet noterede ingen sigtelser eller uroligheder i området.

Østjyllands Politi er stadig i gang med at efterforske onsdagens hændelser og skal blandt andet se en del videoovervågning igennem for eventuelt at kunne identificere yderligere gerningsmænd til urolighederne. 

De kommende dage vil politiet fortsat være ekstra synligt til stede i og omkring Bispehaven, og der er tæt dialog med Aarhus Kommune i forhold til forebyggende indsatser. 

**

 

Eftersat på cykel: Mistænkt for at sælge kokain

Et par betjente fra Østjyllands Politis specialpatrulje patruljerede torsdag aften på cykel i Randers NV, da de på Hobrovej kl. 21.47 fik øje på en mandlig cyklist, der virkede mistænkelig. 

Da betjentene råbte cyklisten an og bad ham standse, satte han i stedet farten op, og det endte med en kortere eftersættelse på cykel, inden en af betjentene indhentede den 29-årige mand, der blev anholdt på stedet.

Under visitationen af den 29-årige fandt betjentene en mindre mængde kokain, og ved en efterfølgende ransagning af mandens adresse i Randers, fandt politiet endnu en mængde kokain, en del tusinde kroner i kontanter, salgsposer og en digitalvægt. 

På den baggrund blev han sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg. 

**

 

Flere ældre snydt af falske bankmænd

Østjyllands Politi har det seneste døgn fået en håndfuld anmeldelser om ældre kvinder fra Aarhus, der er blevet snydt af svindlere, der har udgivet sig for at være fra banken. 

De kriminelle benytter sig af en fremgangsmåde, som politiet har set i en del andre sager. En person ringer den ældre borger op, præsenterer sig som værende en bankmedarbejder og fortæller, at nogen uretmæssigt har overført eller forsøgt at overføre penge fra hendes konto.

Derfor skal hun bruge et nyt kreditkort, og banken vil komme og hente det gamle. Borgeren – i dette tilfælde ældre kvinder – skal bare lige udlevere sin pinkode i telefonen. Lidt efter ankommer en ”udsendt medarbejder fra banken” for at hente kreditkortet, og så bliver der hurtigt efter hævet penge på kortet. 

Østjyllands Politi efterforsker nu sagerne nærmere. 

Tal gerne med dine ældre familiemedlemmer om, at banken aldrig vil ringe og bede om personfølsomme oplysninger, og at man aldrig skal udlevere hverken kort eller koder til nogen. 

**

 

Sigtet for at stjæle fra genbrugsplads

En patrulje fik natten til fredag kl. 02.03 mistanke til to mænd i en bil, der kørte rundt på Århusvej i Randers SV, og de besluttede derfor at dirigere den ind til siden. 

Da bilen holdt ind lidt længere fremme, løb passageren hurtigt fra stedet, og det lykkedes ikke patruljen at indhente ham.  

Til gengæld fik de fat i den 45-årige mand, der var fører af bilen, og han endte med at blive anholdt og sigtet for indbrud. 

I bilen fandt betjentene nemlig flere sække med elektronik og tøj, som viste sig at være stjålet fra en genbrugsstation på Ørneborgvej i Randers SØ, hvor gerningsmændene havde brudt en port op. 

**

 

Bilbrand i Risskov

Politi og brandvæsen rykkede torsdag kl. 23.31 ud til en bilbrand på en p-plads på Vikærsvej i Risskov. Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, der dog nåede at forårsage omfattende skader på køretøjet. Ingen personer kom noget til. 

Østjyllands Politi har mistanke til, at branden kan have været påsat, og sagen skal nu efterforskes nærmere. 

**

 

Røg joint ved siden af politibil

En 29-årig mand havde torsdag kl. 23.22 stillet sig godt til rette på Fiskergade i Aarhus ved siden af en tilfældig bil, som han lænede sig mageligt op ad, mens han røg en hashjoint. 

Den 29-årige var dog ikke klar over, at det var en civil patruljebil, han stod opad, og da de to betjente, der var kørende i bilen, kom tilbage efter en kort patruljering til fods, blev de mødt af synet af den jointrygende mand. 

Han modtog derfor en sigtelse for besiddelse af euforiserende stoffer. 

**

 

Færdsel

Torsdag kl. 09.24 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej i sydgående retning i Aarhus N. En 85-årig mandlig bilist ramte i forbindelse med en indfletning en bil ført af en 67-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. 

Torsdag kl. 09.40 skete der et færdselsuheld på Djurslandmotorvejen i Aarhus N. En 81-årig mandlig bilist ramte op bag i en bil ført af en 41-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. 

Torsdag kl. 09.52 skete der et færdselsuheld på Christian X’s Vej i Højbjerg. En 35-årig mandlig bilist ramte op bag i en bil ført af en 35-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade.  

Torsdag kl. 15.45 skete der et færdselsuheld i krydset Herredsvej/Viborgvej i Aarhus V. En 53-årig kvindelig bilist blev ramt bagfra af en anden bilist, der efterfølgende kørte fra stedet uden at give sig til kende. Den 53-årige kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

Natten til fredag kl. 00.45 blev en 23-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel og kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Birkevej i Hornslet

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

•                          På Randersvej i Mørke begået mellem onsdag d. 23/8 kl. 22.00 og torsdag d. 24/8 kl. 06.30
•                          På Kanalvej i Enslev begået mellem onsdag d. 23/8 kl. 23.15 og torsdag d. 24/8 kl. 06.15
•                          På Bushøjvænget i Højbjerg begået torsdag d. 24/8 mellem kl. 12.30 og kl. 13.30
•                          På Birkevej i Risskov begået torsdag d. 24/8 mellem kl. 08.00 og kl. 20.35
•                          På Skt. Pauls Gade i Aarhus C begået fredag d. 25/8 kl. 03.55
 
Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi