Nyt fra Hornslet i politiets døgnrapport

Profilbillede

Hornslet er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 09.45

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 09.45 en 31-årig mand, der sigtes for tre indbrud begået i lejligheder i Aarhus – to af dem i januar og det sidste i marts måned. 

Han sigtes desuden for hæleri, idet han i forbindelse med anholdelsen på sin bopæl onsdag formiddag blev fundet i besiddelse af flere genstande, der stammer fra tyveri.  

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere om sagen. 

**

 

Falske 1000-kroner sedler i omløb i Aarhus 

Onsdag fik Østjyllands Politi tre anmeldelser fra forskellige butikker i Aarhus, der havde opdaget, at nogen havde betalt med en falsk 1000-kroner seddel. 

Det ene sted var hos McDonald’s på Banegårdspladsen i Aarhus, hvor sedlen var blevet brugt i tidsrummet mellem kl. 21.00 tirsdag aften og kl. 01.00 natten til onsdag. Også hos Rema 1000 på Oddervej i Højbjerg og Rema 1000 på Frederiksgade i Aarhus havde personalet opdaget, at der var blevet betalt med en falsk 1000-krone-seddel tirsdag aften. 

Østjyllands Politi opfordrer til, at butikkerne er opmærksomme, hvis der er kunder, der ønsker at betale med en 1000-krone-seddel. Kig efter om sedlerne har både vandmærke, vinduestråd og skjult tråd. Vandmærket og den skjulte tråd kan ses, når sedlen holdes op mod lyset. Mærk også efter om papirtypen føles som en rigtig pengeseddel. 

**

 

Bilist kørte ind i skolegård

Østjyllands Politi fik kl. 13.37 en anmeldelse fra Grønhøjskolen i Øster Tørslev ved Gjerlev, hvor nogle elever og lærere havde haft en ubehagelig oplevelse. Ifølge anmeldelsen havde en lærer omkring kl. 13.00 bedt en bilist, der kørte ved skolen om at sænke farten. 

Bilisten blev opfarende og aggressiv og råbte af læreren, inden han kørte ind i skolegården og kørte rundt derinde, mens der befandt sig flere personer på stedet. 

Herefter kørte bilisten videre ad en sti, ud på vejen og væk fra skolen. 

Flere vidner noterede nummerpladen på bilen, og Østjyllands Politi er i gang med efterforskningen for at klarlægge hændelsesforløbet og finde frem til den mand, der kørte bilen. 

Ingen personer kom noget til ved episoden. 

**

 

Fandt narko og peberspray i en lejlighed

Østjyllands Politis specialpatrulje besøgte onsdag kl. 23.56 en adresse i Randers C, hvor de havde mistanke om, at der blev opbevaret hash. Ved ankomst til stedet blev mistanken bekræftet af en kraftig hashlugt i opgangen og ved døren ind til den pågældende lejlighed. 

I lejligheden befandt sig fire unge mænd i alderen 27 til 34 år, og på sofabordet lå der en del marihuana og noget hash, som den ene af mændene, en 28-årig mand, selv viste frem. Han blev sigtet for besiddelse af narkotika med henblik på videresalg.

Ved den efterfølgende ransagning af lejligheden fandt betjentene en peberspray, som en af de andre tilstedeværende, en 27-årig mand, blev sigtet for besiddelse af.  

**

 

Havde lommerne fulde af narkotika

Onsdag kl. 18.57 standsede en patrulje en bil på Skolebakken i Aarhus i forbindelse med en rutinekontrol. Betjentene skønnede at både den 23-årig mand, der førte bilen, og den 22-årige mand, der sad på passagersædet, var påvirket af euforiserende stoffer, og besluttede sig for at kigge lidt nærmere på både dem og bilen. 

Den 22-årige passager blev fundet i besiddelse af flere små poser indeholdende skunk, hash, kokain og ecstasy og blev anholdt og sigtet for narkobesiddelse. Den 23-årige fører blev fundet i besiddelse af hash og ecstasy samt en ulovlig foldekniv. Han blev derfor både sigtet for narkobesiddelse, overtrædelse af knivloven og for narkokørsel og kørsel uden førerret. 

En anden 23-årig mand, der står som ejer af bilen, blev desuden sigtet for at have overladt førerretten til en person uden gyldigt kørekort. 

**

 

Kørte rundt med salgsposer i bilen

Onsdag kl. 21.48 standsede en patrulje en bil på Vejlby Centervej i forbindelse med en rutinekontrol. I bilen sad to mænd, en 26-årig mand bag rattet og en 19-årig mand på passagersædet - begge blev skønnet påvirket af narko. 

Under visitation af de to mænd, og i forbindelse med ransagning af bilen, fandt betjentene en del hash og skunk, der var fordelt i salgsposer, samt et større kontantbeløb, som formodes at stamme fra salg af narkotika. 

De to mænd blev begge anholdt og sigtet for narkobesiddelse med henblik på videresalg. Den 26-årige mand, der havde ført bilen, blev desuden sigtet for narkokørsel og for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde, da han gjorde kraftig modstand, da betjentene ville sætte ham ind på bagsædet af politibilen. 

**

 

Færdsel

Onsdag kl. 08.00 blev en 29-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Grenåvej i Randers SØ. 

Onsdag kl. 08.44 skete der et færdselsuheld på Østjyske Motorvej ved Brabrand, da en 40-årig kvindelig bilist påkørte en anden bil, der blev ført af en 48-årig mand. Der skete umiddelbart kun materiel skade ved uheldet. 

Onsdag kl. 09.07 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej ved Trige, hvor i alt 10 køretøjer var impliceret i et større harmonikasammenstød. En 29-årig kvindelig bilist holdt ude i nødsporet med motorstop, da hendes bil blev ramt af en forbipasserende, stor særtransport. Dette betød, at hendes bil blev skubbet ud i autoværnet, hvorefter yderligere otte køretøjer forulykkede. Motorvejen var helt spærret i længere tid, hvilket medførte lang kø. Den 29-årige kvinde blev kørt til tjek på skadestuen, men hverken hende eller nogen af de øvrige implicerede kom umiddelbart alvorligt til skade ved uheldet. Føreren af særtransporten er fortsat ukendt, idet vedkommende kørte videre efter påkørslen. 

Onsdag kl. 14.05 skete der et færdselsuheld på Rugvænget i Grenaa, da en 60-årig mandlig bilist af ukendte årsager påkørte et skilt med mindre materiel skade til følge. 

Onsdag kl. 18.59 skete der et færdselsuheld på Strandvejen i Hornslet, da en 44-årig kvindelig bilist kørte af vejen og ned i en å, der løber langs vejen. Kvinden var umiddelbart ikke kommet til skade, men det viste sig, at hun havde en promille noget over det tilladte, og hun blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel. 

Natten til torsdag kl. 01.35 blev en 19-årig kvinde anholdt og sigtet for spirituskørsel, da hun blev standset af en patrulje på Strandgade i Grenaa. 

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Damagervej i Viby begået onsdag den 6/4 mellem kl. 05.20 og kl. 11.50 
På J. Michaelsens Gade i Aarhus C begået mellem lørdag den 26/3 kl. 16.00 og onsdag den 6/4 kl. 17.00
På Lenesminde i Randers SØ begået mellem mandag den 4/4 kl. 10.00 og onsdag den 6/4 kl. 18.30 
På Skt. Pauls Kirkeplads i Aarhus C begået onsdag den 6/4 mellem kl. 07.00 og kl. 19.30 

 
 
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi
Mød redaktionen
Profilbillede
Mattias Sundroos ms@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Martin Johannes Madsen mjm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emilie Bjergegaard eb@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Schrøder Rasmussen ssr@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Markus Ingemann mi@vores-mediehus.dk