Nyt fra Hornslet i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Hornslet er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør ved Retten i Aarhus kl. 13.00

Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 13.00 en 53-årig mand i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. Han sigtes for forsøg på besiddelse af skydevåben og vold mod to betjente. 

Politiet rykkede tirsdag kl. 20.47 ud til mandens adresse i Frederiksbjerg i Aarhus C, efter en anmeldelse om, at han var aggressiv og skabte utryghed i området omkring lejligheden. 

En patrulje bankede på mandens dør, og da han åbnede, kunne betjentene lugte hash, og de besluttede sig derfor for at ransage stedet. Det blev den 53-årige meget vred over, og ifølge sigtelsen slog han begge betjente, bed den ene og forsøgte at tage pistolen ud af den enes bælte. 

Der blev kaldt ekstra patruljer til stedet, og det lykkedes til sidst at få anholdt manden og kørt ham til politistationen. 

Under ransagningen af lejligheden fandt politiet en mindre mængde hash og skunk, nogle knive og nogle økser og nogle pebersprays, og den 53-årige blev derfor også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer og overtrædelse af kniv- og våbenloven. 

De to betjente kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

**

 

Fem unge mænd sigtet for biltyveri

En beboer på Kaløvigparken i Rodskov ved Hornslet opdagede tirsdag ved middagstid, at hendes bil var blevet stjålet fra p-pladsen foran hendes hjem – og at hendes taske med bl.a. bilnøglen i var taget fra entréen i lejligheden, mens den havde stået ulåst. 

Nogle få timer efter, omkring kl. 15.00, opdagede kvindens søster den stjålne bil, der holdt ved en adresse i Rønde. I bilen sad fem unge mænd, og da de begyndte at køre fra stedet, ringede søsteren til politiet og fulgte efter bilen på afstand. 

Mændene parkerede ved Rønde Skole, hvor de gik ned på boldbanerne, og kort efter fik de selskab af et par patruljer fra Østjyllands Politi. 

En 19-årig mand erkendte, at det var ham, der havde taget bilnøglen og stjålet bilen, og han blev anholdt og sigtet for indbrud, tyveri og for kørsel uden førerret, da han ikke har kørekort. 

De fire andre unge mænd, der havde været med i bilen, er hhv. 16, 19, 22 og 27 år, og de blev også sigtet for biltyveriet. 

Nøglen til bilen havde den 19-årige kastet ind i noget buskads, da han så betjentene, men det lykkedes en politihund at snuse sig frem til den. Den lå henkastet sammen med en bæltetaske, hvor der lå noget hash i. I første omgang var det ikke muligt at finde frem til, hvem der havde været i besiddelse af hashen, men de ulovlige stoffer blev beslaglagt, og bilen blev leveret tilbage til rette ejer, efter der var sikret spor fra den. 

**

 

Containerbrande i Stavtrup

Natten til onsdag kl. 03.07 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i nogle affaldscontainere i Stavtrup. Brandvæsnet måtte slukke et par containerbrande både på Råhøjparken og ved Stavtrup Skole. 

En patrulje var på stedet for at sikre eventuelle spor, og brandene efterforskes nu nærmere. 

**

 

Specialpatruljen fandt hash på Samsø

Tirsdag var civilklædte betjente fra Østjyllands Politis specialpatrulje på Samsø, og det førte til flere sigtelser. 

På baggrund af flere borgerhenvendelser til øens landbetjent ransagede specialpatruljen seks adresser, hvor de havde mistanke om, at der var narkotika. 

På fire af adresserne fandt betjentene en mindre mængde hash eller skunk, og fire mænd blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

En mand i 60’erne havde gemt noget skunk i sin græsslåmaskine, og en anden mand i samme aldersgruppe havde noget hash liggende på værkstedet, mens en mand i 40’erne havde brugt en krukke i køkkenet, som skjulested for noget skunk. Endeligt havde en mand i 30’erne noget hash liggende gemt i et kosteskab. 

I alt blev der beslaglagt omkring 140 gram hash og skunk under specialpatruljens besøg. 


**

 

Kvinde og mand anholdt efter indbrud 

En borger ringede natten til onsdag kl. 04.26 til politiet og fortalte, at han netop havde hørt en rude blive knust, hvorefter han havde set to mistænkelige personer stå ved en restaurant på Silkeborgvej i Åbyhøj. 

En patrulje var hurtigt på stedet, hvor de kunne konstatere, at der havde været indbrud i restauranten, og at der formentligt var stjålet et mindre kontantbeløb fra kassen. 

Kort efter opdagede en patrulje en 34-årig mand og en 26-årig kvinde, som gik rundt i området. De svarede nøje til vidnets signalement og virkede nervøse ved politiets tilstedeværelse. 

Begge endte med at erkende, at de havde knust en rude og været inde i restaurantens lokaler, og de blev derfor anholdt og sigtet for indbrud. 

**

 

Røg i lejlighed i Randers

Tirsdag kl. 21.12 rykkede politi og brandvæsen ud til en mindre brand i en lejlighed på Gl. Hadsundvej i Randers C. En beboer havde glemt noget mad i ovnen, der forårsagede en brand i køkkenet, som gav en del røg. 

Beboeren blev kørt til skadestuen til tjek for røgforgiftning, men han var umiddelbart ikke kommet noget til. 

**

 

Færdsel

Tirsdag kl. 06.35 blev en 28-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Nordjyske Motorvej ved Randers SV. Da han havde et par joints på sig, blev han også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

Tirsdag kl. 09.39 skete der et færdselsuheld i krydset Åbogade/Paludan-Müllers Vej i Aarhus N. En 69-årig mandlig bilist kørte ud i krydset og ramte ind i en 28-årig kvindelig cyklist. Cyklisten pådrog sig nogle mindre skader ved uheldet. Bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Tirsdag kl. 10.08 blev en 50-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Sumatravej i Aarhus C. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt seks indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Samuel Morses Vej i Aarhus N begået mellem mandag d. 10/7 kl. 22.00 og tirsdag d. 11/7 kl. 07.15
På Kaløvigparken i Rodskov begået mellem mandag d. 10/7 kl. 22.00 og tirsdag d. 11/7 kl. 12.40
På L.A. Rings Vej i Højbjerg begået mellem søndag d. 9/7 kl. 14.00 og tirsdag d. 11/7 kl. 13.00
På Lundshøjgårdsvej i Malling begået mellem mandag d. 10/7 kl. 14.00 og tirsdag d. 11/7 kl. 13.00
På Elmsager i Risskov begået mellem mandag d. 10/7 kl. 10.00 og tirsdag d. 11/7 kl. 16.00
På Rigtrupvej i Voldum begået tirsdag d. 11/7 mellem kl. 13.00 og kl. 20.45


Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi