Nyt fra Hornslet i politiets døgnrapport

Profilbillede

Hornslet er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 10.00

Østjyllands Politi fremstillede fredag kl. 10.00 i Retten i Randers en 56-årig thailandsk kvinde, der sigtes for ulovligt ophold i landet – se nedenstående fra torsdagens døgnrapport.

Sagen var forinden blevet forelagt Udlændingestyrelsen, der har besluttet, at kvinden skal udvises af landet med et indrejseforbud på to år. Kvinden blev ved grundlovsforhøret varetægtsfængslet i fire uger, med henblik på at udvisningen kan effektueres.

 

Fra torsdagens døgnrapport:

Østjyllands Politis Grænse- og Udlændingesektion foretog onsdag formiddag på baggrund af et tip en kontrol på en adresse i Randers C. Her traf de en 56-årig thailandsk kvinde, som ikke kunne fremvise en gyldig opholdstilladelse.

Hun blev derfor sigtet for ulovligt ophold og tilbageholdes nu på udlændingeloven. Sagen er forelagt Udlændingestyrelsen, der skal vurdere, om kvinden skal udvises af landet.

 

**

Fyrede medarbejdere sigtet for at stjæle bil og værktøj

Torsdag kl. 14.49 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra et firma, der via en GPS-tracker kunne se, at en af firmaets biler befandt sig på en adresse i Odder. Firmaet havde mistanke om, at det var to udenlandske mænd, der netop var blevet fyret, der havde taget bilen, som de, indtil fyringen tirsdag, havde haft til rådighed. Firmaet havde også konstateret, at der manglede en del værktøj fra byggepladsen i Silkeborg, hvor de to mænd havde været ansat.

Der blev sendt en patrulje til adressen i Odder, hvor firmabilen ganske rigtigt holdt parkeret. Ved siden af stod de to udenlandske mænd på 43 og 59 år, der begge blev anholdt og sigtet for brugstyveri af bil. De to mænd talte spansk indbyrdes, hvilket de gentagne gange blev bedt om at stoppe med.

Pludselig kom en 62-årig kvinde til stedet og begyndte at kommunikere på spansk til de to mænd. Hun blev gjort bekendt med, at hun skulle stoppe med at tale til de anholdte, hvilket hun dog ikke efterkom. Kvinden blev gentagne gange anmodet om at forlade stedet, men det nægtede hun og endte derfor også med at blive anholdt og sigtet for at have lagt hindringer i vejen for politiets arbejde.

Kort efter ankom anmelderen fra firmaet til stedet og sammen med politiet, kørte han ud til et skovområde i nærheden, hvor man på bilens GPS kunne se, at den havde holdt i noget tid. Der blev tilkaldt en hundepatrulje med henblik på at afsøge skovområdet for eventuelle gemte genstande.

Ved hjælp af hundene fandt politiet frem til en del værktøj, som anmelderen bekræftede tilhørte firmaet. Efterfølgende blev der i en lade fundet yderligere værktøj, som var stjålet fra firmaet. Det hele blev leveret tilbage og de to anholdte blev kørt til politigården i Aarhus.

Da gerningsstedet ligger i Silkeborg er sagen efterfølgende overdraget til Midt- og Vestjyllands Politi.

**

Flere sigtet for at køre på tunede knallerter

Østjyllands Politis færdselsafdeling foretog onsdag og torsdag indsatser med særligt fokus på knallerter, og det kastede flere sigtelser af sig.

Efter flere henvendelser fra borgere i Hornslet om vild og voldsom knallertkørsel, var politiet til stede i byen onsdag aften. Under patruljeringen i området traf betjentene tre teenagedrenge, der kørte rundt på knallerter, der kunne køre noget hurtigere end det tilladte.

På et rullefelt målte betjentene en af knallerterne til at kunne køre hele 74 km/t, mens de to andre blev målt til at kunne nå en hastighed på hhv. 60 og 45 km/t. Alle blev sigtet for at have kørt på en konstruktivt ændret knallert, og den ene fik en ekstra sigtelse, da han havde passager med bag på knallerten. Derudover blev forældrene underrettet.

Torsdag morgen var færdselsafdelingen på knallertindsats ved nogle skoler i Assentoft, Mørke, Spentrup og Øster Tørslev. Her blev seks knallertførere sigtet for at have tunet deres køretøj. Den ene fik beslaglagt knallerten, da det var anden gang, han blev taget for den forseelse.

Første gang du bliver standset på en tunet knallert koster det typisk en bøde mellem 1000-2000 kroner og en betinget frakendelse af knallertkørekortet. Anden gang bliver din knallert beslaglagt, og du mister dit knallertkørekort. Er du under 18 år kan det også få betydning for dit kørekort til bil, da du kan få udskudt retten til at tage kørekort til bil i seks måneder.

**

Røg joints ved Godsbanen

Torsdag kl. 16.49 gik betjente fra Østjylland Politis specialpatrulje fodpatrulje i området ved Godsbanen i Aarhus, hvor de ved skaterbanen spottede en mand, der tog en joint frem og tændte den. Betjentene tog kontakt til den 31-årige mand, der blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Umiddelbart efter så betjentene en mand, der sad ved nogle containere og var i færd med at klargøre en joint. Betjentene tog kontakt til den 47-årig mand, der selv fremviste noget skunk. Han blev ligeledes sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Kl. 17.19 spottede betjentene endnu en mand med en joint i munden, denne gang siddende i en bil ved Godsbanen. Betjentene tog kontakt til den 21-årige mand, der også blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

**

Sigtet for besiddelse af kniv af narko og fik beslaglagt penge

Torsdag aften fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en borger, der havde mistanke om, at der blev handlet med stoffer på Vognmandsgade i Randers C. En patrulje kørte forbi adresse, hvor de traf en 21-årig mand, der passede på det signalement, borgeren havde oplyst.

Den 21-årige mand virkede nervøs ved politiets tilstedeværelse og fremviste selv en ulovlig kniv, som han tog op fra sin bukselomme. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af knivloven. Manden blev ikke fundet i besiddelse af narko, men betjentene fandt alligevel anledning til at kigge lidt nærmere på hans lejlighed i Randers C.

Under ransagningen af den 21-åriges lejlighed blev der fundet små poser med mindre mængder hash, og han blev derfor også sigtet for besiddelse af narkotika. I lejligheden blev der også fundet nogle tusinde kroner i kontanter. Betjentene fandt ud af, at manden skyldte nogle tusinde kroner til politiet, og en del af pengene blev derfor beslaglagt.

**

To påvirkede mænd førte til lejlighed med narko

Torsdag kl. 19.55 traf betjente fra Østjyllands Politis specialpatrulje to mænd, der begge virkede påvirket af narkotika. De blev på den baggrund begge visiteret, men ingen af dem blev fundet i besiddelse af narko.

Betjentene havde dog bemærket, hvilken adresse de to mænd netop havde været på, og de besluttede derfor at aflægge et besøg. I lejligheden, der tilhører en 48-årig mand, fandt betjentene både amfetamin, MDMA, salgsposer og en digitalvægt, og den 48-årige mand blev derfor sigtet for besiddelse af narkotika.

I lejligheden befandt sig også en 37-årig kvinde, der blev fundet i besiddelse af en mindre mængde amfetamin. Hun blev derfor også sigtet for narkobesiddelse.

**

Sigtet for salg af narko

Torsdag kl. 18.00 besøgte betjente fra Østjyllands Politis specialpatrulje en adresse i det nordlige Aarhus, hvor de havde mistanke om, at der blev opbevaret amfetamin. På adressen traf betjentene to personer; den 46-årige kvindelige beboer og en 36-årig mand.

Under ransagningen blev der fundet både amfetamin og hash, og den 46-årig kvinde og den 36-årige mand blev begge anholdt og sigtet for besiddelse af narkotika med henblik på videresalg.

**

Grillstarter muligvis skyld i brand

Natten til fredag kl. 01.54 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om en brand i en bil, der holdt parkeret på Houlbjergvej i Enslev ved Langå. Da patruljen ankom til stedet, var brandvæsnet allerede i gang med at slukke branden, der også havde spredt sig til taget på garagebygningen.

Båden bilen og garagebygningen udbrændte, og branden medførte også omfattende røg- og sodskader. Ingen personer kom umiddelbart noget til. Branden er muligvis opstået i en grillstarter med kul, som husets ejer havde stillet ind under garagebygningens halvtag aftenen forinden.

**

Færdsel

Torsdag kl. 09.11 skete der et færdselsuheld på Dytmærsken i Randers C, hvor en parkeret bil, hvori der sad en 55-årig mand, blev påkørt af en lastbil, der blev ført af en 74-årig mand. Føreren af lastbilen ønskede ikke umiddelbart at blive på stedet og udveksle oplysninger, hvorfor politiet blev tilkaldt for at assistere med dette. Der skete kun mindre materiel skade ved sammenstødet.

Torsdag kl. 10.26 skete der et færdselsuheld på Hovedvejen ved Ramten i Ørum Djurs. En 32-årig mandlig bilist kom kørende ad Hovedvejen, da han ramte to biler, ført af henholdsvis en 56-årig mand og en 33-årig kvinde, der kom kørende fra modsatte retning, idet han trak over i modsatte kørebane. Uheldet medførte betydelig materiel skade, men umiddelbart ingen personskade. Den 32-årige mand blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven.

Torsdag kl. 12.22 skete der et færdselsuheld på Kystvejen ved Ebeltoft, hvor en mandlig motorcyklist påkørte en bil bagfra, idet bilen havde bremset ned for at dreje til venstre. Motorcyklisten forsøgte at bremse ned, men kunne ikke undgå at påkøre bilen, hvorefter han faldt af motorcyklen og kom lettere til skade. Han blev kørt til nærmere undersøgelse på skadestuen.

Torsdag kl. 14.28 skete der et færdselsuheld på Søndergade i Fårup, da en ukendt bilist foretog overhaling af en bil, ført af en 82-årig mand, der efterfølgende blev skubbet ind i tre andre biler, der holdt parkeret på stedet. Der skete betydelig materiel skade ved uheldet, men umiddelbart ingen personskade.

Torsdag kl. 15.45 blev en 41-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje på Stenkildevej i Viby. Ejeren af bilen, en 44-årig mand, blev desuden sigtet for at have overladt førerretten til en person uden kørekort.

Torsdag kl. 15.49 skete der et færdselsuheld i krydset Houvej/Bjeragervej i Odder, hvor en 40-årig mandlig bilist kørte ud fra Bjeragervej for ubetinget vigepligt og blev påkørt af en anden bil, ført af en 62-årig mand, der kom kørende ad Houvej. Der skete umiddelbart kun materiel skade ved sammenstødet. Den 40-årige mand blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

Torsdag kl. 15.55 skete der et færdselsuheld i krydset Nørre Allé/Klosterport i Aarhus C. En 56-årig kvinde kom kørende på el-cykel, da en ukendt bilist pludselig svingede ind foran hende, så hun ikke kunne undgå at ramme bilen, hvorefter hun faldt af cyklen. Kvinden blev efterfølgende kørt til skadestuen for at blive behandlet for et brud på hånden. Føreren af bilen kørte efterfølgende fra stedet uden at give sig til kende.

Torsdag kl. 17.20 blev en 31-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Marsvej i Randers SØ.

Torsdag kl. 17.41 blev en 51-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Kirkegade i Auning.

Natten til fredag kl. 02.38 skete der et færdselsuheld på Viby Ringvej i Åbyhøj, da en ukendt bilist af ukendte årsager formentlig mistede kontrollen over sin bil, hvorefter bilisten ramte ind i en stensætning, så der gik hul på bundkarret, hvorefter der var spildt olie på cykelstien, som bilen holdt på efter uheldet. Da politiet ankom til stedet var der ingen personer ved bilen, og det er endnu ikke lykkedes politiet at få fat i bilens ejer, som er en 26-årig mand.

Fredag morgen kl. 06.18 skete der et færdselsuheld på Teglbakken i Højbjerg, da en 44-årig mand på en scooter påkørte en container, der var placeret på vognbanen. Der skete umiddelbart hverken materiel skade eller personskade.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt seks indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Marienlystvej i Aarhus N begået mellem onsdag den 20/4 kl. 16.00 og torsdag den 21/4 kl. 08.00
  • På Vorregårds Allé i Aarhus N begået mellem fredag den 8/4 kl. 17.00 og torsdag den 21/4 kl. 15.00
  • På Illerupvej i Aarhus N begået torsdag den 21/4 mellem kl. 09.30 og kl. 15.15
  • På Industrivej i Hammel begået mellem tirsdag den 19/4 kl. 16.00 og onsdag den 20/4 kl. 10.30
  • På P.P. Ørums Gade i Aarhus C begået torsdag den 21/4 mellem kl. 17.15 og kl. 19.30
  • På Stockholmsgade i Aarhus N begået torsdag den 21/4 kl. 23.45
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi
Mød redaktionen
Profilbillede
Mattias Sundroos ms@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Martin Johannes Madsen mjm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emilie Bjergegaard eb@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Schrøder Rasmussen ssr@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Markus Ingemann mi@vores-mediehus.dk