Nyt fra Hornslet i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Hornslet er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør ved Retten i Aarhus

Østjyllands Politi fremstiller i dag kl. 12.00 en 38-årig mand og en 37-årig kvinde i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. De er sigtet for besiddelse og salg af store mængder narko og blev anholdt mandag aften på en adresse i Tilst i forbindelse med en ransagning af deres bopæl.

Østjyllands Politi foretog ransagningen kl. 21.30 på baggrund af, at et betjent fra Østjyllands Politi tidligere havde observeret den 38-årige mand overdrage en ukendt genstand til en anden mand, der befandt sig i en bil. Vedkommende i bilen blev efterfølgende bragt til standsning af betjentene og fundet i besiddelse af en mindre mængde heroin, som formentligt netop var blevet købt fra den nu sigtede og anholdte 38-årige.

Under den efterfølgende ransagning af den formodede sælgers bopæl i Tilst fandt politiet blandt andet frem til flere kilo kokain og heroin samt en halv million kroner i kontanter, der formodes at stamme fra salg af narko. Der blev også fundet en del smykker og emballage til salg af flere kilo narko, som blev beslaglagt til sagen.

I forbindelse med ransagningsaktionen blev også den 37-årig kvinde anholdt, da hun befandt sig på adressen, hvor hun også er bosiddende. Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre til dagens grundlovsforhør, og Østjyllands Politi har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer til sagen.

**

 

Ukrudtsbrænder satte ild til garage

Til trods for, at juli måned har været meget våd, modtog Østjyllands Politi mandag kl. 14.06 en anmeldelse om, at der var opstået brand i en garage på en adresse i nærheden af Thorsø. Branden var opstået ved brug af ukrudtsbrænder, og både politi og brandvæsen blev derfor sendt til stedet.

Ved myndighedernes ankomst til adressen var det lykkedes anmelderen at få slukket det meste af branden med hjælp fra en pulverslukker og et par vandslanger, hvorfor der ikke var yderligere fare for de omkringliggende bygninger eller naboer. Brandvæsenet assisterede med efterslukningsarbejdet, så der ikke på et senere tidspunkt ville opstå brand i garagen igen.

En 33-årig mand blev sigtet for at overtræde brandlovgivningen ved ikke at have udvist tilstrækkeligt med agtpågivenhed under sin brug af åben ild fra en ukrudtsbrænder. 

**

 

Mand anholdt for at tigge foran Banegården

En patrulje fra Østjyllands Politi observerede mandag eftermiddag omkring kl. 14.30 en person foran Aarhus Hovedbanegård, der sad og tiggede efter penge fra de forbipasserende med blandt andet et papkrus til mønter placeret foran sig.

Betjentene tog derfor kontakt til personen, der identificerede sig som værende en 36-årig mand fra Rumænien. Han blev af betjentene vejledt om, at det var ulovligt at tigge i Danmark, og han blev derfor bedt om at pakke sine ting og forlade stedet.

Omkring en halv times tid senere kom den samme patrulje igen forbi ved Banegårdspladsen i Aarhus C. Her kunne betjentene på ny kunne konstatere, at den 36-årige mand ikke havde forladt området, som han ellers var blevet bedt om, men at han i stedet blot havde taget ophold nogle få meter fra sin tidligere placering, hvor han fortsat sad og tiggede.

Han blev derfor kl. 15.05 sigtet for betleri og anholdt. 

**

 

Tre personer anholdt for at købe heroin

En patrulje fra Østjyllands Politi observerede mandag eftermiddag et mistænkeligt møde i Tilst mellem en mand og nogle personer i et køretøj, hvor en mand ved bilens bagagerum overdragede en ukendt genstand til en anden mand. Ifølge politiets observationer kunne der være tale om en narkohandel.

Betjentene foretog derfor efterfølgende en standsning af det pågældende køretøj, hvori politiet havde en stærk formodning om, at vedkommende var i besiddelse af en mængde narko, som netop var blevet købt narko fra den mand, der havde henvendt sig til personen i bilen.

I bilen, som blev bragt til standsning på Stillingvej i Sabro, befandt tre personer sig. De tre – en 34-årig kvinde, en 32-årig mand og en 48-årig mand – blev derfor alle sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer.

Under en efterfølgende ransagning af det pågældende køretøj fandt politiet frem til en mindre mængde heroin. De tre personer blev derfor alle anholdt.

**

 

Færdsel:

Mandag kl. 12.58 skete der et færdselsuheld på Viborgvej i Hammel, hvor en 63-årig mandlig bilist overså og påkørte et køretøj bagfra, der holdt stille i siden af vejen og var havareret. I den forbindelse blev den ene vognbane spærret, hvilket skabte en del kø i begge retninger. Ingen personer kom umiddelbart til skade i forbindelse med sammenstødet, men den ene af de involverede parter blev kørt til kontrol på hospitalet.

En 23-årig mandlig bilist blev mandag eftermiddag kl. 16.28 sigtet for at overtræde våbenloven, da han på Rådhusgade i Odder blev fundet i besiddelse af en peberspray i handskerummet på sin bil.

En 19-årig mandlig bilist blev natten til tirsdag kl. 00.45 standset af en patrulje fra Østjyllands Politi på Bugtrupvej i Kolind, hvor han blev sigtet for at køre bil uden gyldigt førerret.

En 23-årig mandlig bilist blev natten til tirsdag kl. 01.17 sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje fra Østjyllands Politi på Randersvej i Aarhus N og målt til at køre med en promille over det tilladte.

En 73-årig mandlig bilist blev natten til tirsdag kl. 01.47 standset af en patrulje fra Østjyllands Politi, da han kom kørende på Vætvej i Langå i krydset med Skovlystvej. Den 73-årige blev i den forbindelse målt til at køre med en promille over det tilladte, og han blev derfor sigtet for spirituskørsel og anholdt.

**

 

Indbrud:

Der er det seneste døgn anmeldt seks indbrud i privat beboelse i politikredsen:         
På Parkvej i Odder begået mandag d. 31/7 kl. 13.00
På Engparken i Ryomgård begået mandag d. 31/7 mellem kl. 08.15 og kl. 16.10
På Ellekærparken i Hornslet begået mandag d. 31/7 mellem kl. 16.05 til kl. 16.40
På Østergade i Odder begået mandag d. 31/7 mellem kl. 10.00 og kl. 12.00
På Sigridsvej i Brabrand begået mellem mandag d. 24/7 kl. 00.00 og mandag d. 31/7 kl. 21.55
På Buen i Hasselager begået mellem mandag d. 24/7 kl. 13.51 og mandag d. 31/7 kl. 22.53
 
Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi