Syddjurs Kommune bliver værtsby for international konference om borgerinddragelse i 2024

Foto: Syddjurs kommune.
dato

Syddjurs Kommune vil være vært for den tredje GOCORE Pressure Cooker konference

Fra den 4. til 6. juni 2024 vil Syddjurs Kommune være vært for den tredje konference i GOCORE projektet, kendt som Pressure Cooker. Det omfattende program starter den 4. juni med en fælles velkomst fra kl. 09.00 til 10.00, hvor Viceborgmester Christoffer Pedersen vil tale. Arrangementet finder sted på Toppen af Ebeltoft (EBIC) i Konference-lokalet, og pressen er inviteret til at dække begivenheden.

Under konferencen vil deltagerne få mulighed for at besøge lokale eksempler på borgersamarbejde som Maltfabrikken og Molsværket. Desuden er der planlagt et foredrag af Eva Sørensen fra Roskilde Universitet om samskabelse og borgerinddragelse den 4. juni fra kl. 16.30 til 18.00. Eventet afsluttes den 6. juni mellem kl. 13 og 14 på Fuglsøcenteret, hvor peer eksperter vil præsentere foreløbige resultater.

Deltagerne omfatter Syddjurs Kommunes stakeholdere, herunder Norddjurs Kommune, Region Midt Landdistriktsteamet, LAG Djursland og Distriktsrådene i Syddjurs Kommune. Kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget fungerer som de primære stakeholdere i samarbejdet. Stakeholdere vil deltage i interviews med peer-eksperter fra andre partnerlande, hvilket giver mulighed for værdifuld erfaringsudveksling.

GOCORE projektet har som mål at understøtte administrative forvaltninger i regioner og kommuner med at udveksle viden og erfaringer. Projektet arbejder på at udvikle nye modeller for borgerinddragelse og lokalsamfund ved at anvende Peer Reviews som arbejdsmetode.

De tidligere partner events blev afholdt i Trentino, Italien, i oktober 2023 og i Coimbra, Italien, i februar 2024. GOCORE projektet ledes af Holland (Friesland), mens øvrige partnerlande inkluderer Portugal (Coimbra og Madeira), Italien, Ungarn og Estland.

https://www.syddjurs.dk/da/nyheder/invitation-til-pressen-gocore-pressure-cooker-konference-i-eu-stoettet-projekt-om-staerke-lokalsamfund-602181645995426/

Kilde: Syddjurs Kommune