Mand på flugt i Hornslet indhentet af politihund efter vild biljagt nær Kaløvigparken

Profilbillede
dato

En 30-årig mand forsøgte tirsdag aften at undslippe en politihund ved at løbe væk, efter en kort jagt på Djursland. Han tabte dog løbedysten og blev anholdt.

Klokken 22.26 bemærkede en hundepatrulje den 30-årige, som kørte rundt i en bil nær Kaløvigparken i Rodskov ved Hornslet. Bilen havde stjålne nummerplader, og politiet forsøgte at stoppe bilisten. Han valgte dog at accelerere og kørte rundt i området med politiet i hælene, indtil han vendte tilbage til Kaløvigparken, hvor hans bil blev fanget i sneen.

Manden hoppede ud af bilen og fortsatte sin flugt til fods. Trods gentagne opfordringer fra politiet om at stoppe, fortsatte han, hvorefter politihunden blev sat efter ham. Det tog ikke mange sekunder, før han blev indhentet.

Hunden blev hos den 30-årige, indtil politiet nåede frem og anholdt ham. Den 30-årige havde fået frakendt sit kørekort, og han virkede påvirket af alkohol og stoffer. Ved visitationen fandt politiet en kniv i hans lomme, og der lå også en kniv i hans bil.

Han blev anholdt og sigtet for at ignorere politiets instrukser, for spiritus- og narkokørsel, for at køre i frakendelsestiden, tyveri af nummerplader og overtrædelse af knivloven.

Det viste sig, at den 30-årige i noget tid havde været eftersøgt af politiet, da han ikke var mødt op til afsoning af en fængselsstraf. Han blev derfor kørt direkte til afsoning i arresten efter et kort besøg på skadestuen, hvor han fik behandlet et mindre bid fra politihunden.

Kilde: Politiets Døgnrapport